Izjemno leto za Žnurce!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Članice Klekljarske skupine Žnurce, prepoznavne v širšem slovenskem prostoru, vse bolj pa tudi prek naših meja, nazdravljajo na uspehe v letu 2022. To je skupini prizadevnih, povezanih in potrpežljivih ustvarjalk klekljanih umetnij prineslo prostore v središču Trebnjega, v katere nas bodo povabile zelo kmalu. Med utrinki leta, ki se poslavlja, pa so najbolj ponosne na dogodek Lesena čipka, ki so ga pri toplarju Florijan pripravile septembra. 

Ob izjemni sejemski ponudbi obrtnic iz obrtnikov (leseni in opleteni izdelki, cvetlice iz krep papirja, unikatna keramika in številni drugi izdelki) so Žnurce pripravile vseslovensko klekljarsko čajanko. Ob poudarjanju spomina na izjemno mentorico in prijateljico Marico Albreht so odprle razstavo članic Društva klekljaric Koroške – sekcija Mislinja ter fotografsko razstavo ‘Klekljamo pod kozolci’.

Ob nastopih skupin P.L.i.N in B & B ter glasbenem duetu Klavdije Zakrajšek in Žana Ograjška so se zabavali številni obiskovali. Ti so namesto vstopnine prinesli jesenske pridelke, ki so jih Žnurce predale Aleni in Bojani Okorn v zahvalo, da je Lesena čipka lahko domovala pod toplarjem na Blatu pri Trebnjem.

Naše junakinje obljubljajo, da bo dogodek, ki je nastal ob pomoči Občine Trebnje in društva Praetorium Latobicorum, tudi prihodnje leto. V njem vam želijo zdravja, sreče in strasti do vsega, kar radi počnete.